Connect with us

Íme a volt milliárdos, aki 20 éve él egy lakatlan szigeten

Életmód

Íme a volt milliárdos, aki 20 éve él egy lakatlan szigeten

David Glasheen-t bátran nevezhetjük a modernkori Robinson Crusoe-nak, hiszen már húsz éve él az Észak-Ausztráliában található lakatlan szigeten, a Restoration Island-en.

Forrás: Profimedia – Reddot

A 73 éves férfi valaha dúsgazdag ingatlanmágnás volt. David Sydney északi részén született, ahol bentlakásos magániskolába járt, majd a diploma után egyből az üzleti életben kezdett el dolgozni. Pápua Új-Guineában bányákat vásárolt, amelyek egy év alatt kb. 1,9 milliárd veszteséget okoztak. Ha a mostani árfolyamot nézzük, körülbelül 8 milliárd forintot ért a vagyona, amelyet a 87-es krachban  a tőzsdén elveszített, majd ezután a felesége is elhagyta. 1993-ban támadt egy ötlete, hogy elköltözik a világ a szeme elől. Talált egy helyet 1000 km-re a legközelebbi várostól, amely nagyon megtetszett neki. Annyira jónak találta a 100 hektáros területet, hogy kifizette az államnak 50 évre a bérleti díjat érte.

Forrás: Profimedia – Reddot

Az ősz szakállú férfi a kutyájával költözött a szigetre, de sajnos két éve egy kígyó végzett az ebbel. Azóta beszerzett egy másikat. “Hiányzik a beszélgetés, és a testi kapcsolat. Jó lenne, ha lenne egy társam, de az is megfelelne, ha évente többször ellátogatna hozzám néhány hölgy. Egyszer eljött ide Russell Crowe, az Oscar-díjas színész” – mesélte a Mirror riportjában David, akihez évente közel egy tucat turista érkezik látogatóba. De mivel nincs sok vendége, nem nagyon foglalkozik háza kinézetével, csak annyira bajlódik vele, hogy tiszta legyen. Az élelmiszert maga állítja elő, gazdálkodik és halat fog. Évente egyszer elutazik az ezer kilométerre lévő Cairns városába, ahol főleg olajat és rizst vásárol, meg persze édességet. Napelemek segítségével szerez egy kis elektromosságot, amivel internetezni is tud műholdas kapcsolat segítségével. Néhány éve kutat is ásott magának, amivel beszerezheti a napi vízmennyiséget.

“Az elemek és a vadállatok veszélyesek. Ha itt bajba kerülsz, akkor nagy valószínűséggel halott vagy. A sós vízi krokodilok például gyönyörűek. Halálosak, de szeretem őket. Mellettük pókok is vannak, de nagyobb biztonságban érzem magam, mint a kinti világban, ahol egyre több a terrortámadás” – tette hozzá. Az idős emberhez még csak egyszer kellett mentőhelikoptert hívni, mert megmarta egy kígyó.

“Belebetegedtem a pénzbe. A pénz megbetegíti az embereket. Itt akarok meghalni. Ez az én földi mennyországom.” – hangsúlyozta a modern Robinson.

 

Forrás: Blikk.hu, Vasárnapi Blikk

Kiemelt kép: Profimedia-Reddot

 

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

comments

Continue Reading
Talán ez is tetszeni fog...
Szólj hozzá!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

To Top

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…