Connect with us

Megötszörözte debreceni logisztikai üzemének területét a Magyar Posta

itthon

Megötszörözte debreceni logisztikai üzemének területét a Magyar Posta

Megötszörözte debreceni logisztikai üzemének területét a Magyar Posta

A korábbinál ötször nagyobb területen működik áprilistól a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme, ezzel folytatódik a logisztikai telephelyek tavaly elkezdett bővítése – közölte a posta elnök-vezérigazgatója szerdán, az üzem átadásán.

Illés Zoltán elmondta: az 5300 négyzetméter alapterületű, a debreceni Vámraktár utcai logisztikai központban és ipari parkban kialakított telephelyükön 204-en dolgoznak, innen 114 postahelyet és 240 ezer címet látnak el.
Hozzátette: az e-kereskedelem bővülésével az utóbbi években 20 százalékkal nőtt a forgalmuk, tavaly 40 millió küldeményt, ebből 21 millió csomagot kézbesítettek.
A múlt évben kezdődött telephely-korszerűsítési programban 2017-ben 21 ezer négyzetméterrel bővült a csomagfeldolgozó terület országszerte, egy új üzem készült el a fővárosban, és öt vidéki üzem költözött nagyobb helyre – ismertette a vezérigazgató.
Pósán László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi években jelentős ütemben nőtt a Magyar Posta forgalma, bővült a piac. Ebből is látszik, hogy “bűn lett volna, ha az állam átadja a részét magáncégek nyerészkedésére”, amire korábban voltak törekvések – jegyezte meg a politikus.
Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a modern gazdaság kulcságazatának nevezte a logisztikát. A logisztika adja a GDP 6-7 százalékát, kulcsfontosságú, és folyamatosan nő a szerepe, a modern termelési rendszerek ugyanis logisztika nélkül nem tudnak működni – magyarázta.
Miután Magyarországnak a legjobb logisztikai rendszerekkel kell versenyeznie a világon, jó ha a hazai rendszer nagyobb fele magyar tulajdonú vállalatokból áll, vagy amelyeknek a döntési központja Magyarországon van – fűzte hozzá a miniszter.
A Magyar Postának a gazdaságpolitikában való kiemelt kezelését kézenfekvőnek nevezte Kósa Lajos. Felsorolása szerint nagyon fontos, hogy az olyan ágazatokban, mint a pénzügyi közvetítőrendszer, az energetika, a közműszolgáltatások, vagy a logisztika, a magyar részesedés 50 százalék felett legyen.
Kósa Lajos szerint ezeken a területeken a stabilitást a patrióta gazdaságpolitika tudja biztosítani, ugyanakkor ennek van veszélye is, mert “ellustíthatja a vállalatokat, hogy biztonságban vannak”.
A miniszter ezért a folyamatos fejlesztések, az innováció nélkülözhetetlenségére hívta fel a figyelmet.

MTI

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

comments

Continue Reading
Talán ez is tetszeni fog...
Szólj hozzá!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

To Top

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…