Connect with us

Rugós Beke: Magyarországon a legtöbb gengszter rapper hiteltelen

itthon

Rugós Beke: Magyarországon a legtöbb gengszter rapper hiteltelen

Rugós Beke: Magyarországon a legtöbb gengszter rapper hiteltelen

Az itthoni trash-live egyik legismertebb alakja kőkemény véleményt fogalmazott meg a hazai gengszter rap legismertebb előadóival kapcsolatban. 

A főleg trash-live videóival széleskörben ismertté vált Rugós Beke (R.B.K.) szerint sem Ganxsta Zolee, sem Dopeman, sem Majka nem rendelkezik kellő hitelességgel és utcai múlttal ahhoz, hogy hiteles gengszter rappet játszanak.

Beke több videójában is kitér erre a témára és leginkább azzal érvvel, hogy a fent említett előadók sosem rendelkeztek valódi utcai múlttal és még csak valódi összetűzésük sem volt a törvénnyel. (Dopemant egyébként vádolták meg garázdasággal, de a bíróság végül felmentette a vád alól)

Megpróbáltunk utánanézni, hogy mit is lehet tudni a kritikus videók készítőjéről.

Első körben kiderült, hogy a trash-live videók készitése mellett Beke a hip-hoppal is szoros kapcsolatban áll, sőt egészen messzire nyúló múlttal rendelkezik. Első szárnypróbálgatásai még a műfaj egyik legelismertebb előadójával, a legnagyobb nevekkel együtt dolgozó Kicsi Tysonnal kezdődtek (T.K.O. Da Fleva, Dopeman) Közös próbálkozásaik még Tyson sikerei előttre datálhatóak. Beke videóiból azonban kiderül, hogy őt ekkoriban teljesen bekebelezte az alvilág és hosszú évekre a rácsok mögé került, így zenei karrierje hosszú időre mellekvágányra került.

2005-ös szabadulása után azonban elkezdte építgetni mind üzleti, mind zenei karrierjét, és a napokban meg is jelentette saját lemezét.

Továbbá az is kiderül Beke Facebook profilját szemlézve, hogy a zene és a videózás mellett megválasztották a 13. kerület cigányvajdájának és cigányfőbírójának. (A tisztségek pontos jelentését hosszas kutatás után is nehéz pontosan körülírni, de egyféle nagy tiszteletettel járó státuszszimbólumként érdemes értelmezni)

Érdemes még azt is megemlíteni, hogy a férfinak korábban a YouTube-on több tízezres követőtábora volt, azonban csatornáját eltávolították, valószínűleg a videóiban fellelhető a közösségi alapelvekkel összeegyeztethetetlen, felbukkanó elemek miatt, mint pl. a fegyverek.

Az általa szóba hozott előadók még nem reagáltak a hitelességüket megkérdőjelező videó(k)ra, de a műfajt ismerve erre még sor kerülhet.

Comments

comments

Szólj hozzá!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

To Top

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…