Connect with us

Egymást hibáztatja két izraeli miniszter a gázai zavargások miatt

külföldön

Egymást hibáztatja két izraeli miniszter a gázai zavargások miatt

Egymást hibáztatja két izraeli miniszter a gázai zavargások miatt

Egymást hibáztatva csapott össze az izraeli kormány két minisztere a gázai zavargások miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap, helyi szakértők szerint ezek már a jövőre esedékes választási harc első csatározásai a jobboldali pártok között.

 

Naftali Bennet oktatási miniszter gyöngeséggel vádolta Avigdor Liberman védelmi minisztert, aki viszont hisztérikusnak és féltékenynek nevezte bírálóját.

A telepeseket támogató, jobboldali Habájt Hajehudi (Zsidó Otthon) pártot vezető Naftali Bennet azt hangoztatta, hogy a szintén jobboldali Jiszráel Béténu (Izrael a Hazánk) párt élén álló Avigdor Liberman a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamásszal folytatott tűzszüneti megbeszélésektől reméli Izrael déli részének biztonságát. Miközben – fűzte hozzá – a szavazók “kemény kézre” vágynak  a terrorral szemben, vagyis nincs helye sem a  “túlzott pragmatizmusnak”, sem a “felelősségtudatra” való hivatkozásnak.

Bennet szerint a gyöngeség jele, hogy fegyverszüneti tárgyalásokkal próbálnak úrrá lenni a hetente ismétlődő határ menti zavargásokon és a Gázából útnak indított eszközökkel okozott tűzeseteken. “Összeomlottak a Liberman-Hamász tárgyalások. Tovább foyik a terror polgáraink biztonságának a rovására, hála Liberman önmegtartóztató és gyönge politikájának”- állította Bennet, aki megígérte, hogy a biztonsági kabinet következő ülése elé viszi az ügyet.

“Az oktatási minisztert hisztérikus viselkedése és a féltékenység késztetheti a védelmi miniszter elleni támadásokra” – vélekedett válaszul közleményében Avidgor Liberman pártja. “Talán az lenne a legjobb, ha az oktatási rendszer kudarcaira összpontosítana, és nem szólna bele olyan dolgokba, amelyek tapasztalatot, felelősséget és figyelmet igényelnek. Bennet miniszter teljes jogú partner volt a kabinet határozatainak a meghozatalában a gázai ügyekről folytatott megbeszéléseken is, ahol egyszer sem fejezte ki a kabinet politikájával szembeni ellenvetését” – folytatta a csörtére adott  válaszát Liberman.

A jobboldali pártok egymással szembeni heves bírálatai a helyi szakértők szerint már a jövőre esedékes választási harc első csatározásai lehetnek, ugyanis a Likud mellett Bennet és Liberman pártja is a hasonló vélemányen lévő, Izrael biztonságát elsődlegesnek tekintő szavazókat próbálja megnyerni, olykor egymás túllicitálásával a biztonsági kérdésekben.

 

mti kiemelt kép: pestisracok.hu

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

comments

Continue Reading
Talán ez is tetszeni fog...
Szólj hozzá!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

To Top

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…